Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programı

Ders Müfredatı

2017 ve Sonrası, 2017 Öncesi

Amaç ve Hedef

Günümüzde turizm sektörü, yabancı dil ve bilgi teknolojilerine hakim, nitelikli, eğitimli insan gücüne ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle mesleki eğitimin önemi giderek artmış ve işletmelerin başarısı iyi yetişmiş, nitelikli insan gücüne bağlı hale gelmiştir. Ağırlama Hizmetleri programında, sektörün gelişmesine katkıda bulunulabilecek mesleki bilgi ve becerisi yüksek, mesleğinin gerektirdiği bilgi ve iletişim teknolojilerine vakıf, yabancı dil bilen, mesleki sorumluluğunu bilen insan gücü yetiştirmek amaçlanmaktadır. Bu programdan mezun olan öğrencilerin; turizm sektörünün tüm dallarında, turizm kaynaklarını, turizm varlıklarını, zamanı ve iş gücünü yönetme, bir işletmeyi sevk ve idare etme vasıflarına sahip beceri ve vizyon sahibi bireyler olmaları amaçlanmaktadır.

Çalışma Alanları

Turizm İşletmelerinde (konaklama, seyahat, yiyecek içecek, organizasyon firmaları, ulaştırma alanında faaliyet yapan işletmeler vb.) istihdam alanları bulabilmektedirler.

Dikey Geçiş Yapılabilecek Alanlar

Bu programdan mezun olan öğrenciler dikey geçiş sınavı ile fakültelerin turizm ve otel işletmeciliği, konaklama yönetimi ve işletme bölümlerine yerleşmeye hak kazanabilirler. Ayrıca Anadolu Üniversitesi açık Öğretim Fakültesinin işletme, iktisat ve konaklama yönetimi bölümlerine sınavsız dikey geçiş yapabilirler. Bu bölümlerden mezun olan öğrenciler ALES sınavına girerek Lisansüstü eğitime devam edebilirler. Kamu kurum ve bankalarında görev alabilirler. Özel şirketlerin halkla ilişkiler departmanında görev alabilirler.

Yener OĞAN, Öğretim Görevlisi
Ceyhun AKYOL, Öğretim Görevlisi