Öğrencilerimiz Dış Ticaret Semineri'ne Katıldı!

09 Kasım 2018, Cuma 179

Dış Ticaret Programı öğrencilerimiz Hopa Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen "Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerine" katıldı.

Hopa TSO Atatürk konferans salonunda gerçekleştirilen programda Dış Ticaret alanında uzman kişilerle bir araya gelme fırsatını bulan öğrencilerimiz mesleki anlamda merak ettikleri konuları birinci ağızdan öğrenme şansını yakaladı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren HTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman AKYÜREK Dış Ticarete konu devlet desteklerinin önemine dikkat çekerek ilçe ekonomisinin geleceğinin planlanması noktasında şirketlerimizin büyümesi ve mevcut pazarda söz sahibi olmasının önemine vurgu yaptı.

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Uzmanı Ayşe Banu ÖZCAN, Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü, Gümrük ve Ticaret Uzmanı Kenan ÇELİK ve Ticaret Bakanlığı Anlaşmalar Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Uzmanı Nurdan ÇAMLIBEL AYDIN sunumlarını gerçekleştirdi.

Sunumlarda devletin ihracat yapan firmalara sağladığı UR-GE Desteği, Pazar Girişi Belgelerinin Desteklenmesi, Pazar Araştırma Desteği, Yurt dışı ve Yurt içi Fuar Desteği, Marka ve Tanım Destekleri, Tasarım Desteği, Alıcı Kredisi ve Sigorta Desteği, Türkiye Ticaret Merkezleri gibi konular hakkında bilgilendirme yapıldı. Sunumlardan sonra soru cevap bölümünde katılımcıların sorularını yanıtladılar. Son derece verimli geçen seminer soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Programın hazırlanması ve ev sahipliğinden dolayı Hopa Ticaret ve Sanayi Odası'na Hopa Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkürlerimizi sunarız.